Twój koszyk
 

Dodano do koszyka

Produkty razem (brutto)
Wysyłka (netto) Darmowa wysyłka!
Razem (brutto)
Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka
Strona główna > Kosmetyki>Pielęgnacja twarzy>Olej kokosowy zimnotłoczony BIO PLANET

Olej kokosowy zimnotłoczony BIO PLANET

Stan: w magazynie

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Jego dobroczynne właściwości sprawiły, że od lat stosowany jest na na różne dolegliwości. Ogromnym atutem oleju tłoczonego na zimno jest bardzo wyrazisty, kokosowy zapach. Olej ten ma zastosowanie spożywcze i kosmetyczne.

cena 29,90 zł

  • 200ml
  • 400ml

mniej więcej

Możesz zamówić telefonicznie +48 504 153 869,
Infolinia czynna pon.-sob. 8-20.

W skład oleju kokosowego wchodzą przede wszystkim nasycone kwasy tłuszczowe, których zawartość wynosi około 90% oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witaminy (E, B, C), minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz aminokwasy. Olej kokosowy ma zastosowanie spożywcze i kosmetyczne.

Zastosowanie w kosmetyce:
NA WŁOSY: Olej kokosowy działa jak intensywna maska do włosów. Wystarczy wmasować go delikatnie w skórę głowy, rozprowadzając po na całej długości włosów. Im dłużej pozostawimy olej na głowie, tym lepiej. Możemy zostawić go na włosach nawet na całą noc. Rano należy umyć włosy szamponem. Olej kokosowy zmywa się bardzo łatwo, a włosy po nim są niezwykle miękkie w dotyku, sypkie i bardzo lśniące. Naturalny olej, bez sztucznych substancji zapachowych odbudowuje strukturę włosa i go nawilża. Takich efektów nie uzyskamy stosując typowe kosmetyki z drogerii, które posiadają szkodliwe dla zdrowia parabeny, silikony itp. Przekonaj się sama!
NA TWARZ I CIAŁO: Olej kokosowy można stosować do jako balsam do ciała oraz krem do twarzy. Wbrew obawom olej nie pozostawi na skórze nieprzyjemnej tłustej warstwy. Wchłania się szybko. Już po chwili skóra staje się uspokojona i miękka niczym skóra dziecka. Warto stosować olej kokosowy po kąpieli, gdyż zapewnia nie tylko właściwe nawilżenie, ale także dobrą barierę ochronną przed rozwojem bakterii. Jeżeli olej nałożymy na ciało po kąpieli i pójdziemy spać, to rano obudzimy się z aksamitną, gładką, wypielęgnowaną i apetycznie pachnącą skórą.
DEMAKIJAŻ: olejek kokosowy może doskonale zastąpić mleczko kosmetyczne – można go stosować do zmywania makijażu twarzy i oczu.
OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA: W lecie olej kokosowy możemy stosować jako krem przeciwsłoneczny (skutecznie chroni przed promieniowaniem UV) a także jako balsam po opalaniu, gdyż ukoi spieczoną skórę.
OCHRONA PRZED MROZEM: W okresie jesienno-zimowym olej kokosowy skutecznie ochroni cerę przed szkodliwych wpływem niskich temperatur i zimnego wiatru.
ELIKSIR MŁODOŚCI: Olejek kokosowy to skuteczny kosmetyk przeciwzmarszczkowy. Dzięki swojej wytrzymałości na wahania termiczne zachowuje wszystkie wartościowe składniki: naturalne antyutleniacze i witaminę E. Z łatwością wnika w głąb tkanek, transportując dobroczynne związki do ich wnętrza, zmiękczając skórę i przywracając jej elastyczność. Dzięki regularnemu stosowaniu zmarszczki ulegają redukcji, a twarz staje wyraźnie gładsza.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE: Olej kokosowy posiada naturalne właściwości lecznicze, skutecznie łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie zmian. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E, olej kokosowy działa silnie regenerująco.Olej jest odpowiedni nawet do bardzo wrażliwej skóry, także atopowej, dotkniętej łuszczycą czy egzemą. Szybko łagodzi stany zapalne, nie podrażniając delikatnego naskórka. Zamiast chemicznych oliwek warto wybrać całkowicie naturalny kosmetyk, jakim jest olej kokosowy.
DO MASAŻU: olej kokosowy jest powszechnie wykorzystywany do masażu, gdyż zapewnia dobry poślizg oraz przyjemnie koi skórę. Polinezyjscy masażyści chętnie sięgają po olej kokosowy podczas wykonywania masażu Lomi Lomi Nui. Relaksacyjne działanie, odżywczy wpływ na skórę i delikatny kokosowy zapach sprawiają, że masaż z olejem kokosowym jest prawdziwą przyjemnością.
W CIAŻY: Polecany kobietom w ciąży do masażu skóry brzucha, świetnie uelastycznia skórę, zapobiegając tworzeniu rozstępów, a przy tym jest bezpieczny dla dziecka
PIELĘGNACJA DZIECI i NIEMOWLĄT: olej kokosowy może być alternatywą dla drogeryjnych oliwek dla dzieci. Poleca się go w pielęgnacji niemowląt, jako naturalny i bezpieczny produkt do nawilżania delikatnej skóry.

Zastosowanie spożywcze:
Naturalny olej kokosowy może być także stosowany w domowej kuchni. Jego wyjątkowym atutem jest zawartość wielu witamin, w tym: B1, B2, B6 czy chociażby C i E, a także wielu cennych kwasów.
Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Można go używać do smarowania pieczywa oraz pieczenia. Bardzo dobrze nadaje się do smażenia.
Marzysz o smukłej sylwetce, której będą zazdrościły wszystkie koleżanki? Olej kokosowyzimnotłoczony pomoże Ci osiągnąć upragniony cel. Organizm przetwarza substancję bezpośrednio w energię i nie odkłada go w formie tłuszczu. Ponadto taki olej ma o wiele mniej kalorii niż powszechnie stosowany słonecznikowy. Specyfik zawiera ogromną ilość kwasów tłuszczowych nasyconych, które mają właściwości antygrzybiczne i antybakteryjne. Lipidy, kwas kaprynowy i kwas laurynowy zawarty w oleju wzmacnia system odpornościowy.

Wartości odżywcze w 100g: białko 0 g, węglowodany 0 g, tłuszcz 92 g w 100 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 87 g, jednonienasycone 4g, wielonienasycone 1g. Wartość energetyczna: 828 kcal

Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Olej w temperaturze powyżej 25′C przyjmuje postać płynną. W chłodniejszych temperaturach ma on postać stałą, a w temperaturze pokojowej staje się płynny.

Data przydatności do spożycia: 04.2016
Opakowanie: szklany słoik z zakrętką
Producent: Bio-Planete -Francja

Napisz swoją opinię

Olej kokosowy zimnotłoczony BIO PLANET

Olej kokosowy zimnotłoczony BIO PLANET

Olej kokosowy jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Jego dobroczynne właściwości sprawiły, że od lat stosowany jest na na różne dolegliwości. Ogromnym atutem oleju tłoczonego na zimno jest bardzo wyrazisty, kokosowy zapach. Olej ten ma zastosowanie spożywcze i kosmetyczne.

Napisz swoją opinię